UND ve DEİK, Sarp Sınır Kapısını Değerlendirmek Üzere Yine Bir Aradaydı - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /UND VE DEİK, SARP SINIR KAPISINI DEĞERLENDİRMEK ÜZERE YİNE BİR ARADAYDI
UND VE DEİK, SARP SINIR KAPISINI DEĞERLENDİRMEK ÜZERE YİNE BİR ARADAYDI
A+A-
UND ve DEİK, Sarp Sınır Kapısını Değerlendirmek Üzere Yine Bir Aradaydı

UND Heyetinin Batum ziyaretinde, Sarp sınır kapısında gerçekleşecek UND saha ziyaretine ilişkin bilgi verdikleri ve ihracatın – ithalatın sınır kapısı üzerinden kesintisiz devamı istişareleri için ziyaret ettiği DEİK İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan, DEİK Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çağatay Ülker (Achar Energy) UND’ye iadei ziyaret gerçekleştirerek, UND’nin saha ziyareti konusunda bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Ana gündem Sarp sınır kapısının geliştirilmesi idi.

Bilindiği üzere Sarp sınır kapısı, bölgesel kriz, global tedarik zincirlerinin Orta Koridora yönelme eğilimi doğrultusunda yoğun bir araç trafiği ile karşılaşılıyor. Dış ticaretimizin kesintisiz devamı için geliştirilmesi gereken Sarp sınır kapısında, dış ticaret ve lojistiği temsil eden iki kuruluş, sınır kapısında gerçekleşebilecek iyileştirmeleri istişare etti.

UND ve DEİK, Sarp ortak sınır kapısı raporu düzenlenmesi, daha önce Türkiye ve Gürcistan arasında açılması planlanan Muratlı Sınır kapısının analiz edilmesi gibi konularda heyetlerce mutabık kalınarak, işbirliğinin devam etmesi kararı alındı. Toplantıya DEİK Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan, DEİK Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Üyesi Çağatay Ülker, DEİK Yetkilileri, UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, UND İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Kadir Çirkin, Evren Bingöl ve İcra Kurulu Üyesi Alpdoğan Kahraman katılım sağladı.