

Suriye Lojistik Fuarı kapsamında temaslarını sürdüren UND heyeti, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Badr ile bir araya geldi.
Görüşmede Türkiye ile Suriye arasındaki ikili karayolu taşımacılığının yanı sıra Suriye üzerinden Ürdün, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine gerçekleştirilen transit taşımaların geliştirilmesi ele alındı.
UND heyeti; konvoy uygulamaları, sınır kapılarındaki kapasitenin artırılması, geçiş süreçlerinin hızlandırılması ve transit koridorun sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi başta olmak üzere sektörümüz açısından önem taşıyan konuları Sayın Bakan ile değerlendirme fırsatı buldu.
Suriye’nin uluslararası transit taşımacılıktaki rolünün güçlendirilmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekilen görüşmede, bölgesel ticaretin gelişmesi için ulaştırma altyapısı ve sınır geçiş kapasitesinin birlikte geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.
UND olarak, Türk taşımacılık sektörüne ve Suriye üzerinden gerçekleştirilen ikili ve transit taşımalara verdikleri desteklerden dolayı Suriye Ulaştırma Bakanı Sayın Yarub Süleyman Badr’a ve Suriye makamlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.