UND, Suriye Sınır Kapıları ve Gümrükler Genel Otoritesi (GABC) Başkanı Sayın  Ahmed Badawi ile Bir Araya Geldi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /UND, SURİYE SINIR KAPILARI VE GÜMRÜKLER GENEL OTORİTESİ (GABC) BAŞKANI SAYIN  AHMED BADAWİ İLE BİR ARAYA GELDİ
UND, SURİYE SINIR KAPILARI VE GÜMRÜKLER GENEL OTORİTESİ (GABC) BAŞKANI SAYIN  AHMED BADAWİ İLE BİR ARAYA GELDİ
A+A-
UND, Suriye Sınır Kapıları ve Gümrükler Genel Otoritesi (GABC) Başkanı Sayın  Ahmed Badawi ile Bir Araya Geldi

Alternatif ulaştırma koridorlarının stratejik öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, yeni transit güzergâhlarının geliştirilmesine yönelik önemli temaslar devam ediyor. Bu kapsamda, içinde Suriye Arap Cumhuriyeti Sınır Kapıları ve Gümrükler Genel Otoritesi (GABC) Başkanı Sayın  Ahmed Badawi’de olan  heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantılarda Türk iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.


Toplantıya UND adına; UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf İlboğa, İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Alpdoğan Kahraman ve Kadir Çirkin ile UND Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Elif Nuhoğlu katıldı.


Suriye'nin Transit Ülke Olarak Güçlenmesine Önemli Katkı TOBB'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; TOBB, İslam Ticaret ve Sanayi Odası (ICCD), Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (GTİ) ile Suriye Arap Cumhuriyeti Sınır Kapıları ve Gümrükler Genel Otoritesi (GABC) arasında hayata geçirilmesi planlanan Idib Serbest Ticaret ve Endüstri Bölgesi ile Saraqib İç Gümrük Kuru Limanı ve Lojistik Parkı Ortak Yatırım Projesi de değerlendirildi.


Söz konusu yatırımın, Suriye'de ticaret ve lojistik altyapısının gelişmesine, yeni yatırımların önünün açılmasına ve ülkenin bölgesel bir transit merkezi olarak güçlenmesine önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.


UND olarak, Türkiye ile Suriye arasında ekonomik iş birliğini güçlendirecek bu önemli girişimi memnuniyetle karşılıyor; projenin iki ülke arasındaki ticaret ve taşımacılığın geliştirilmesine, aynı zamanda bölgesel transit koridorlarının güçlenmesine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.


UND, Taşımacılık Sektörünün Beklentilerini Sayın Badawi'ye Aktardı


Toplantı kapsamında UND heyeti, Suriye'deki tüm sınır kapıları ve gümrük idarelerinden sorumlu olan GABC Başkanı Sayın  Ahmed Badawi ile Türkiye-Suriye taşımacılığına ilişkin kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirdi.


UND heyeti, başta Cilvegözü Sınır Kapısı olmak üzere, mevcut aktarma sistemi içerisinde sağlanan yapıcı iş birliği ve gösterilen destek dolayısıyla Sayın Badawi'ye teşekkürlerini ileterek, bu teşekkürlerin sahada görev yapan tüm Suriye gümrük personeline de ulaştırılmasını talep etti.


Görüşmede ayrıca sektörün öncelikli beklentileri de Sayın Badawi'ye aktarıldı. UND tarafından;
Konvoy uygulamalarındaki günlük geçiş kapasitesinin artırılması,
Suriye güzergâhının bölgedeki diğer uluslararası koridorlarla rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulabilmesi amacıyla yol geçiş ücretlerinin makul ve rekabetçi seviyelerde belirlenmesi,
Aktarma modeli ile doğrudan taşıma modelinin eş zamanlı olarak sürdürülebilmesi
hususları ayrıntılı şekilde değerlendirildi.


UND heyeti, iki ülke arasındaki taşımacılık ve lojistik iş birliğinin geliştirilmesiyle birlikte Türkiye-Suriye hattının, bölgenin en güçlü ve örnek gösterilen transit koridorlarından biri haline gelebileceğine olan inancını dile getirirken, Sayın Badawi de sektör temsilcileriyle sürdürülen yakın diyaloğun devam edeceğini ve taşımacılığın kolaylaştırılmasına yönelik iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.