

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı ve ekibi ile sektörün sigorta konularındaki talep ve beklentilerini görüştü.
Toplantıda, SEDDK yetkilileri tarafından, “çekici” araçların riskli sigortalılar havuzundan çıkarılmış olması kapsamında taşımacı şirketlerin çalışmakta oldukları sigorta şirketleri ile daha rekabetçi fiyatlar için görüşme yapabilmelerinin önünün açıldığı, özellikle yeşil kart sigortası da yaptıran sektörümüz için bu düzenlemenin önemli bir gelişme olduğu belirtilmiştir. Sektörde tüm tarafların haklarının korunması amacıyla(sigorta ettiren ile sigorta şirketleri) bir takım mevzuat çalışmalarının yapıldığı, uygun görülmesi halinde 2026 yılında yürürlüğe konulacak çalışmalar olduğu bilgisi de Derneğimiz ile paylaşılmıştır. UND tarafından ayrıca, sektörün temin ettiği zorunlu mali sorumluluk sigortaları ile kasko, yeşil kart ve sorumluluk sigortaları kapsamında tespit edilen teknik düzenleme talepleri gündeme getirilmiştir.
SEDDK Başkan Yardımcısı Sayın Hande Hatunoğlu Kurtulan ve ekibine heyetimize göstermiş oldukları misafirperverlikleri için sektörümüz adına teşekkür ediyoruz.
Toplantıya UND adına Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Savrum katıldı.