UND, İran Ticaret ve Taşımacılık Temsilcileriyle 12 Maddelik Çözüm Paketini Paylaştı - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /UND, İRAN TİCARET VE TAŞIMACILIK TEMSİLCİLERİYLE 12 MADDELİK ÇÖZÜM PAKETİNİ PAYLAŞTI
UND, İRAN TİCARET VE TAŞIMACILIK TEMSİLCİLERİYLE 12 MADDELİK ÇÖZÜM PAKETİNİ PAYLAŞTI
A+A-
UND, İran Ticaret ve Taşımacılık Temsilcileriyle 12 Maddelik Çözüm Paketini Paylaştı

İran’dan gelen ticaret ve lojistik sektörü temsilcilerinin Türkiye’deki ilk duraklarından biri UND oldu.

UND İkinci Başkanı Ergun Bilen tarafından kabul edilen İran heyetinde, İran Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi, İran Ticaret Müşaviri, İran Ticaret Odası üst düzey temsilcileri,  İran Taşımacılar Birliği (ITCAI) Başkanı ve temsilcileri yer aldı. Görüşmede Türkiye-İran karayolu taşımacılığı, sınır kapılarında yaşanan güncel sorunlar ve iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, UND tarafından sahada tespit edilen ve Türk taşımacılık firmaları ile sürücülerinin İran sınırında karşılaştıkları sorunları içeren kapsamlı bilgi notu İran heyetine takdim edildi. Yıllardır gündemde olmasına ve çeşitli platformlarda mutabakata varılmasına rağmen çözüme kavuşmayan konular ile UND’nin çözüm önerileri ayrıntılı şekilde paylaşıldı.

UND İkinci Başkanı Ergun Bilen, özellikle sıcak hava koşullarında 28 güne ulaşan sınır bekleme sürelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, İran’da uygulanan ve Türk taşıtlarının sıra numarası almasını engelleyen, İran araçlarına öncelik veren mevcut sistemin ivedilikle düzeltilmesini talep etti. Ayrıca Türk taşımacılık sektörünün ve UND’nin, uluslararası taşımacılığın temel prensiplerinden biri olan “İlk Gelen İlk Geçer” uygulamasının gecikmeksizin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

und-iran-ticaret-ve-tasimacilik-temsilcileriyle-12-maddelik-cozum-paketini-paylasti-19143.jpeg

Toplantıda ayrıca, Sayın Ergun Bilen tarafından, UND tarafından hazırlanan 12 maddelik çözüm önerisinin hayata geçirilmesinin iki ülke arasındaki ticaret ve taşımacılığın gelişmesi açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. 

Bu kapsamda, UND İkinci Başkanı Ergun Bilen tarafından, UND ile ITCA arasında teknik çalışmaların sürdürülmesi, ama ilk önce İran Derneği ve makamlarının  somut adımlar atması gerektiği dile getirildi.

Toplantıya UND adına ayrıca İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Alpdoğan Kahraman ve İbrahim Divitçi, Gürbulak Temsilcisi Ersin Şimşek ile UND Veri Analizi Uzmanı Gunda Esra Altınışık Karaca katıldı.

UND olarak, İran heyetine nazik ziyaretleri ve Türkiye-İran taşımacılığında yaşanan sorunların çözümüne yönelik yapıcı iş birliği ve diyalog iradeleri için teşekkür ediyor; iki ülke taşımacılık sektörünün ortak çalışmalarıyla somut sonuçlar elde edilmesini temenni ediyoruz.