Türkiye-Macaristan KUKK Toplantısında Geçiş Belgesi Kotası Arttırıldı! - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /TÜRKİYE-MACARİSTAN KUKK TOPLANTISINDA GEÇİŞ BELGESİ KOTASI ARTTIRILDI!
TÜRKİYE-MACARİSTAN KUKK TOPLANTISINDA GEÇİŞ BELGESİ KOTASI ARTTIRILDI!
A+A-
Türkiye-Macaristan KUKK Toplantısında Geçiş Belgesi Kotası Arttırıldı!

Türkiye-Macaristan KUKK toplantısı 7-8 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda ülkemiz heyetine Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Baştor başkanlık etmiş olup, Macaristan Heyeti Başkanlığını Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığı Düzenleme Departmanı Başkanı Kornél Kovács yürütmüştür.

Toplantıya, Derneğimiz adına İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Çirkin ve Avrupa Ülkeleri Uzmanı Muhammet Külal Holoğlu katılım sağlamıştır.

Gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini, ülkemiz taşımacılarının transit güzergah olarak kullanmakta olduğu Macaristan’ın, geçiş belgesi kotasının arttırılması gerekliliği oluşturmuştur. Bu çerçevede, gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde 130.000 adet olan Transit Geçiş Belgesi kotası 145.000 adete çıkartılmıştır.

Ek olarak, Macaristan’a ve Macaristan’dan gerçekleştirilen taşımalar için kullanılmakta olan 5.000 adet İkili Geçiş Belgesi kotasına ilave 1.000 adet geçiş belgesi kotasının ülkemize temin edilmesi hususunda mutabakata varılmıştır.

Diğer taraftan, Macaristan’dan Irak’a yapılan taşımaların gerçekleştirilmesi amacı ile tanınmış olan 500 adet Irak Üçüncü Ülke Geçiş Belgesi kotasına, 2022 yılı için ilave 250 adet geçiş belgesi temin edilecektir.

Ayrıca, ülkemiz taşımacılarına zorunlu tutulan BiReg sistemi ve bu sistemin kullanımı esnasında yaşanmakta olan sorunlar gündeme getirilmiş olup, Türk taşımacılarının BiReg sisteminin kullanımından bir an önce muaf tutulmaları gerektiği hususu bir kez daha Macaristan Heyetine iletilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.