Türkiye-Letonya KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /TÜRKİYE-LETONYA KUKK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TÜRKİYE-LETONYA KUKK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
A+A-
Türkiye-Letonya KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi

12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde Türkiye ile Letonya arasındaki Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) toplantısı Riga’da gerçekleştirilmiştir.

Toplantının ana gündem maddesi olan geçiş belgesi kotalarına ilişkin; iki ülke makamları da mevcut geçiş belgesi kotalarının yeterli olmadığı ve kotalarının artırılması hususunda mutabık kalmıştır.

Bu çerçevede, uzun süren müzakereler neticesinde; ikili ve transit taşımalar için kullanılan tektip geçiş belgesi kotası 900’den 2.700’e çıkarılmıştır. Ayrıca, ikili/transit/3.ülke taşımaları için kullanılan evrensel geçiş belgesi kotası da 500 adet olarak belirlenmiştir.

İlaveten, Letonya ziyareti kapsamında Riga Büyükelçimiz Sayın Şule Öztunç ziyaret edilmiş olup iki ülke arasındaki güncel konular istişare edilmiştir.

Ülkemizin artan ihracatı doğrultusunda taşımalarımızın sorunsuz devam etmesi açısından önem taşıyan toplantının gerçekleştirilmesi sürecinde emeği geçen, başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm sektör paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Gerçekleştirilen toplantıya Derneğimizi temsilen İcra Kurulu Başkanı Alper Özel katılım sağlamıştır.