Konya Bölge Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /KONYA BÖLGE ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI
KONYA BÖLGE ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI
A+A-


Konya Bölge Çalışma Grubu toplantısı 14 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirildi.  
 
Toplantıda ilk olarak Kapıkule sınır kapısında ÖTV’siz motorin satışı ve akaryakıtın tükenmesinden dolayı birçok nakliyecimizin araçlarının kapıda beklemesine ve zorlu kış şartlarında getirdiği mağduriyetler konuşuldu. Bu konuda UND’nin yaptığı çalışmalar ve girişimler hakkında üyelere bilgi verildi.
 
Firmalarımız yük bulmada sıkıntı yaşamasına, ayrıca sektörümüzdeki aşırı rekabet in getirmiş olduğu düşük navlunlar hakkında değerlendirmeler yapıldı.
 
 Köprü ve Otoban ücretlerin artışı veya yüksekliği nakliyecilerimizi olumsuz etkilemiştir. Ayrıca HGS ve OGS cezalarının yüksekliği ve ödeme şekilleri ilgili görüşler ortaya konuldu.
  
Toplantıya YKÜ İbrahim Ethem Öcal ( Yörük),  İbrahim Şeflek ( İbrahim Şeflek), Ali Bey Yüksel ( Yükseller), Tahsin Gümüş ( Gölpak),  Musa Ercan ( Orka),  Ceyhun Can, ( Mertcan), Mehmet Başaran, Sadık Başaran ( Gölova), İlhan Şar ( Özşaroğlu), Hacı Ali Odabaşı ( Odabaşı  ) ve UND Konya Bölge Temsilcisi Tahsin Faruk Kaya katılım gösterdi.