İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR UND’yi ziyaret ederek sektörel eğitimler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
“Mesleki ve Teknik Eğitim Güçlendikçe Türkiye Güçlenecek” sloganıyla her yıl ortalama 160’tan fazla sektör görüşmesi yaptığını söyleyen GÜR; Türkiye'nin kendi aracını, uçağını, milli markalarını ve ürünlerini üretmek için genç beyinlere ihtiyacı olduğunu, UND ile de Lojistik Sektörü özelinde bir proje başlatmayı çok arzu ettiklerini ifade etti.
Mesleki ve teknik eğitimde, üretim, istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi politikasını çok önemsediğini ifade eden GÜR, mesleki ve teknik eğitimin kurtuluşunu, sektörle iş birliğinde gördüklerinden 345 kurumla işbirliklerinin olduğunu son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde tarihi bir Maçka Protokolü imzalandığını hatırlatan Gür, "Bu protokolle, yaklaşık 90 okulun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İTÜ tarafından desteklenmesi sağlandığını, Milli Eğitim Bakanlığı ve İTÜ arasında imzalanan protokolle kurulan İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, iş piyasasının istek ve beklentilerine uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek, mühendislik bilimine katkı sunmak, mesleki ve teknik eğitimi akademik arenaya taşımak için çok önemli olduğuna dikkat çekti.
2018 yılında okullarının Türkiye genelinde toplam cirosu 400 milyon TL olduğunu söyleyen GÜR, döner sermayeli meslek liselerinin Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli bir role sahip olduğunu ifade eti.
'Üreten Okullar' projeleri sayesinde üreten bir okuldan iş yeri açma belgesiyle mezun olan çocukların sanayiye katkı sunan müesseselerin de başına geçmelerini hedeflediklerini, dolayısıyla döner sermayeli okulların hayati önem taşıdığını belirtti.
Serkan Gür, gençlerin bir mesleği icra edebilecek yeterliliğe sahip olmasının Türkiye açısından da çok önemli bir kazanç olduğunu vurgulayarak, öğrencileri mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tercih etmeleri önerisinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimle ilgili isabetli politikaları hayata geçirildikçe mesleki eğitim güçlenecek. Mesleki ve teknik eğitim güçlendikçe Türkiye güçlenecek." ifadelerini kullandı.
Kendisinin lojistik sektörünü yakından takip ettiğini ve HOROZ Lojistik Lisesi – UND ve İstanbul Üniversitesinin yakın ilişki içinde olmasını büyük avantaj olarak gördüğünü, hatta Avrupa Yakasında HOROZ, Anadolu Yakasında da SAMANDIRA Meslek Liselerinde ilk etapta çok özel bir sınıf (30 öğrenciyle) UND SINIFI oluşturabileceklerini ifade etti. İlerleyen zamanlarda da İstanbul Teknik Üniversitesiyle yaptıkları protokol gibi 1 yıl İngilizce hazırlık + 4 yıl lojistik lisesi/sınıfı olarak projeyi bir üst seviyeye de çıkarmanın önünde hiçbir engel olmadığını, yeter ki taraflar istesin” dedi.
Taslak Protokolün en kısa zamanda hazırlanarak UND Yönetim Kuruluna sunulmasını sağlayacağını söyleyen GÜR’ün beraberinde Horoz Lojistik Lisesi Öğretmenlerinden Ömer SAÇAR ve Harun DOĞAN’da vardı. Ziyarette, İcra Kurulu Başkanı Alper ÖZEL, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif SAVRUM, Mali İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İbrahim DİVİTÇİ ve Eğitimlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Muammer ÜNLÜ’de hazır bulundu. Oldukça verimli geçen ziyarette, UND İcra Kurulu Başkanı Alper ÖZEL Sayın GÜR’e işbirliği yapma isteği ve heyecanından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, teşekkürlerinin nişanesi olarak plaket hediye etti.