Halkalı Gümrük Müdürlüğümüz Ziyaret Edildi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /HALKALI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ZİYARET EDİLDİ
HALKALI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ZİYARET EDİLDİ
A+A-
İşlem hacmi itibari ile ülkemizin önemli gümrük idarelerinin başında gelen ve sektörümüz tarafından sıklıkla kullanılmakta olan Halkalı Gümrük Müdürlüğümüz Derneğimiz tarafından ziyaret edilmiş ve Gümrük Müdürümüz Sayın Selvet Kaplan ve Müdür Yardımcılarımız Hülya İlter ve Nihat Avcı ile yaşanan sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulunulmuştur.
 
Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nde işlem gören taşıt sayısının fazlalığı ve buna bağlı olarak uygulamalardaki olası sıkıntılarının etkilerinin çok daha fazla hissedildiği hususu Derneğimiz tarafından aktarılan konulardan birini oluştururken, sektörümüz ile gümrük idarelerimizin ülkemiz ihracat hedefleri bakımından bölünmez bir bütün olduğu ve bu yolda beraber hareket edilmesi gerekliliği hususları vurgulanmıştır.
 
Özellikle işlem hacminin yüksek olması ve gümrük idaresindeki saha koşullarının ve imkanların kısıtlı kalması sebebiyle çeşitli zorlukların ve beklemelerin yaşanabildiğini ancak Halkalı Gümrük Müdürlüğünün taşınma sürecinin bitmesi akabinde gümrük süreçlerde büyük bir ivme kazanılacağını ve mevcut koşullardan kaynaklanan birçok sorunun çözümleneceğini aktaran Sayın Kaplan, yaşanan sorunların giderilebilmesi adına mevzuatlar dahilinde gerekli kolaylıkların sağlandığını ve süreçlerin basitleştirilmesi adına girişimlerde bulunulduğunu ifade etmiştir.
 
Ülkemizin en önemli Gümrük İdarelerinden biri olan Halkalı Gümrük Müdürlüğünde sektörümüzün yaşadığı sıkıntılara ilişkin her türlü desteği veren Gümrük Müdürümüz Sayın Selvet Kaplan’a ve gümrük idaremizdeki değerli yetkililerimize sektörümüz adına teşekkürlerimizi sunarız.