Cizre Ticaret Ve Sanayi Odasi Ziyaret Edildi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • / CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASİ ZİYARET EDİLDİ
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASİ ZİYARET EDİLDİ
A+A-

Şırnak ve Habur Bölge Temsilcileri Hamza Sezgin ve Halis Ürük, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ömer Faruk Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

Bölge Temcilerimiz, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere IKBY'ye giden Sn. Ömer Faruk Yıldırım, TOBB Meclis Başkanı aynı zamanda UND Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mesut İverendi’nin IKYB yetkilileri ve Sayın Erbil Başkonsolosumuz Memet Mevlüt Yakut ile gerçekleştirdikleri görüşmeler hususunda bilgi aldılar.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası, Irak Resmi Kurumları ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticaret, Habur Sınır Kapısının geliştirilmesi gibi birçok önemli konu dışında, Erbil-Süleymaniye yolunun geçiş güzergahında bulunan köylerde yolların kapatılması ile ilgili yaşanan sorunlarında görüşüldüğü bilgisi alındı.

Erbil Başkonsolosumuz Sayın Memet Mevlüt Yakut, Başkonsolosluğumuz ve Ticaret Ateşeliğimizin yoğun çabaları sonucunda alınan bilgilere göre bahsi geçen yolun tadilatına başlanacağı ve tadilat bitinceye kadar, yola ek bir güzergah olan, Erbil -Süleymaniye ulaşımında Hiran-Sktan güzergahının Türk araçlarının geçişinde açık tutulacağının bilgisi alınmıştır.

UND olarak, Kuzey Irak şehirlerinde ihracatımızın kesintisiz taşınmasını sağlayan Erbil Başkonsolosu Sn. Memet Mevlüt Yakut’a ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Ömer Faruk Yıldırım'a sektörümüz adına şükranlarımızı sunarız.