

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras ve UND Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile Meclis Başkanı Abidin Özkaya’yı ziyaret etti.
Gerçekleştirilen görüşmede; Kayseri sanayisinin dış ticaret hedefleri, üretimin uluslararası pazarlara ulaştırılmasında lojistiğin üstlendiği stratejik rol, bölgedeki taşımacıların öncelikleri ve sanayi–lojistik iş birliğini geliştirecek çalışmalar ele alındı.
Kayseri’nin güçlü üretim kültürü, girişimci yapısı, yüksek ihracat kabiliyeti ve köklü taşımacılık tecrübesiyle Anadolu’nun dünyaya açılan önemli merkezlerinden biri olduğu vurgulandı. Kent sanayisinin küresel pazarlardaki rekabet gücünün korunabilmesi için hızlı, güvenilir ve sürdürülebilir lojistik imkânlarla desteklenmesinin önemine dikkat çekildi.
Sanayiciler ile uluslararası taşımacıların aynı üretim ve ihracat zincirinin ayrılmaz unsurları olduğu belirtilerek; sınır kapılarındaki beklemeler, geçiş belgesi ve sürücü vizesi sorunları, artan operasyon maliyetleri ve teslimat sürelerini etkileyen uygulamalar değerlendirildi. Bu sorunların yalnızca taşımacılık sektörünü değil, üreticilerin rekabet gücünü ve Türkiye’nin ihracat performansını da doğrudan etkilediği ifade edildi.
Kayseri’den gerçekleştirilen ihracatın daha hızlı ve uygun maliyetlerle dünya pazarlarına ulaştırılması, mevcut lojistik altyapının geliştirilmesi ve kentin uluslararası ticaret koridorlarıyla daha güçlü şekilde bağlantı kurması amacıyla hayata geçirilebilecek ortak çalışmalar üzerinde duruldu.

UND’nin ulusal ve uluslararası düzeyde sahip olduğu bilgi birikimi ile Kayseri Sanayi Odasının üretim ve ihracat alanındaki tecrübesinin bir araya getirilmesinin, hem bölge sanayisine hem de Türk taşımacılık sektörüne önemli katkılar sunacağı değerlendirildi. Sanayicilerin ve taşımacıların ihtiyaçlarını ortak bir zeminde buluşturacak iş birliği mekanizmalarının güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmede Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve Meclis Başkanı Abidin Özkaya, UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras ve UND İkinci Başkanı Ergun Bilen başta olmak üzere, sektörün gelişmesine katkı sunan UND Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.
UND Yönetim Kurulu Üyeleri de, Kayseri’nin üretim gücünün Türk taşımacılığının imkânlarıyla buluşturulmasının ortak hedefleri olduğunu belirterek, nazik ev sahiplikleri ve sektöre gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci’ye, Meclis Başkanı Abidin Özkaya’ya ve Oda yöneticilerine teşekkür etti.
Ziyaret, Kayseri sanayisinin uluslararası rekabet gücünü artıracak, üretimi ihracat pazarlarına daha etkin şekilde ulaştıracak ve lojistik sektörünü geliştirecek ortak çalışmaların sürdürülmesi temennisiyle tamamlandı.