2013 Yılı Sürücü Listeleri - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /UND'DEN HABERLER
  • /2013 YILI SÜRÜCÜ LİSTELERİ
2013 YILI SÜRÜCÜ LİSTELERİ
A+A-
Bilindiği üzere, Bulgaristan, Romanya ve Beyaz Rusya vize başvuruları her sene başında firmalar tarafından hazırlanarak derneğimiz kanalı ile Ulaştırma Bakanlığı’na iletilen sürücü listeleri üzerinden yapılmakta ve sürücü listesi konsolosluğa ulaşmamış firmalar bu ülkelerin vizesini alamamaktadır.

2013 yılı içerisinde yapılacak vize başvurularında ilgili ülkelerin konsolosluklarınca dikkate alınacak olan Bulgaristan, Romanya ve Beyaz Rusya Sürücü Listeleri hazırlanırken aşağıda belirtilmiş olan hususlara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.
  1. Sürücü listeleri hem elektronik hem de kâğıt ortamında talep edilmektedir.
  2. Sürücü listeleri her ülke için 2 adet olarak antetli kağıda basılmalı, kaşeli ve imzalı olarak gönderilmelidir.
  3. C2 yetki belgesinin kapağının bir adet fotokopisi de gerekmektedir (taşıt listesine gerek yok).
  4. Hazırlanmış olan sürücü listeleri CD’ye kayıt edilerek basılmış listelerle birlikte gönderilmelidir. (eğer aynı sürücü listesi birden fazla ülke için kullanılacaksa sadece bir adet CD yeterli olacaktır).
  5. Elektronik listelerin aşağıda bulunan formata uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. (Listelerin Excel programında hazırlanması ve talep edilen formata aynen uyulması gerekmektedir.)
Yukarıda belirtildiği şekilde hazırlanarak en geç 17 Kasım 2012 Pazartesi akşamına kadar UND Hizmet Ofisinin aşağıdaki adresine gönderilen sürücü listelerini tarafımızca konsolide edilerek Ulaştırma Bakanlığına gönderilecektir. Siz değerli UND üyelerine önemle duyurulur.

Önemli Not: 01 Şubat 2012 tarihi itibari ile Bulgaristan’a Schengen vizesi giriş ve kalışlar başlamış olup, schengen vizesi olmayıp sadece Bulgaristan’a yük boşaltacak üyelerimizin sürücü listeleri hazırlaması gerekmektedir. Romanya’dan transit geçişler Schengen vizesi ile yapılabilmekte olup sadece giriş vizesi almak isteyen üyelerimizin sürücü listesi hazırlaması gerekmektedir. 01 Ağustos 2012 tarihi itibari ile de Ukrayna’ya vize muafiyeti başlamış olup sürücü listesi hazırlanmasına gerek yoktur.

Adres: UND Hizmet Ofisi - Nispetiye Cad. Seheryıldızı Sokak. No:10 Etiler/İstanbul