Bildiğiniz üzere Derneğimiz, sektörün sigorta maliyetlerinin düşürülmesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Bu vesileyle, Yeşilkart Sigortaları hususunda Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu ile birkaç kez bir araya gelinmiş ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmalar talep edilmiştir. Bu kapsamda, Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu tarafından bir çalışma yapılmış ve Yeşilkart Sigorta primlerine yönelik yeni bir uygulama başlatılmıştır.
Motorlu Taşıtlar Bürosu tarafından “Yeşilkart Sigorta Primlerine” yönelik başlatılan yeni uygulamaya göre;
-
Aynı vergi numarası altında toplanmış olmak kaydıyla aynı işletene ait her türlü araç sayısı beş ve üzerinde olan nakliyeciler “Filo” olarak tanımlanmıştır,
-
Poliçenin düzenlendiği yıl primi esas alınarak o poliçenin takip eden yıllarda aldığı hasarlara göre oluşturulan hasar/prim oranı son üç yılın her döneminde %50’den düşük olan firmalarına %20 indirim; aynı koşullarda hasar/prim oranı %50-75 arasında olan firmalara %10 indirim uygulanacaktır,
-
Hasar/prim oranı son üç yılın her döneminde %80 ve daha büyük olan firmalar ise, 2013 yılında %10 oranında ek prim ödeyeceklerdir.
Bahse konu indirim veya artırımlar firmaya özgü olup, ilgili işletene ait aracın önceden süregelen Hasarsızlık İndirimi veya Hasarlılık Artırımından bağımsız olarak ayrıca prim hesaplamasında dikkate alınacaktır.
Yeşilkart sigortası yaptıracak olan üyelerimizin dikkatine önemle sunuyor ve yeni uygulamanın sektörümüz için olumlu sonuçlar getirmesini diliyoruz.