Günümüzün artan rekabet şartlarında, kamu desteklerinden yararlanma hususu her geçen gün önemini daha da artırmaktadır. Bu kapsamda 15 Ocak Cuma günü itibariyle Sektörel Destek ve Teşvikler Çalışma Grubu Derneğimiz bünyesinde çalışmaya başlamıştır.
Sektörümüz 50 milyar dolar hizmet ihracatı içerisinde 15 milyar dolar hizmet ihracatı ile en fazla hizmet ihraç eden ikinci sektör konumundadır. Ayrıca Derneğimiz destek ve teşviklerin sektörümüze kazandırılması için Ekonomi Bakanlığı nezdinden kurulan Turquality çalışma grubunun içerisinde de yer almaktadır.
Çalışma grubu ilk toplantısında sektörümüzün kamu desteklerinden en fazla düzeyde yararlanmasının sağlanabilmesi için ilk etapta ,
-
Destek kılavuzlarının oluşturulması,
-
Kurum uzmanlarının UND Eğitim merkezinde sektörü bilgilendirmesi,
-
Teşvik ve Destek veren kurumların ziyareti olarak planlanmıştır.
Çalışma grubuna Başkan olarak Sn. Enise Ademoğlu, (Ekol Lojistik A.Ş.) Başkan Yardımcısı olarak Şehri Hatipoğlu (Genç Tur Uluslararası Nak. Güm. ve Turz. San. ve. Tic. Ltd. Şti.) seçilmiştir. Sn. Ademoğlu ve Sn. Hatipoğlu’na yeni görevlerinde başarılar diler, katkılarından dolayı teşekkür ederiz.