Türkmenistan'ın, Tacikistan Yüklerine Yönelik Uygulamalarına Takılan Araçların Derneğimize Bildirilmesi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /TÜRKMENİSTAN'IN, TACİKİSTAN YÜKLERİNE YÖNELİK UYGULAMALARINA TAKILAN ARAÇLARIN DERNEĞİMİZE BİLDİRİLMESİ
TÜRKMENİSTAN'IN, TACİKİSTAN YÜKLERİNE YÖNELİK UYGULAMALARINA TAKILAN ARAÇLARIN DERNEĞİMİZE BİLDİRİLMESİ
A+A-
Bilindiği üzere, Türkmenistan sınırlarında hem ihracat hem de ithalat yönünde Tacikistan yüklerinin geçişlerinde sorunlar yaşanmakta, araçların giriş-çıkışlarına izin verilmemekte ve bu süreçte uzun bekleme süreleri nedeniyle mağduriyetler yaşanabilmektedir.  

Bu itibarla, Aşkaabat Büyükelçiliğimizden Derneğimize gönderilen ve taşımalarımıza hatırlatılması ve bilgilendirilmesinde fayda görülen hususlar paylaşılmıştır (bkz - 
Türkmenistan'a Yapılacak Taşımalarda ve Transit Geçişlerde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar!)
 
Türkmenistan sınırlarında halen bekletilen araç bilgilerinin aşağıdaki form üzerinden Derneğimize bildirilmesi önemle rica olunur. 


Not: Araç plakası (34 ABC 34 / 34 CBA 34) şeklinde eklenmelidir. (+) düğmesine basıldığında diğer araç bilgilerini ekleyebilirsiniz.