"Türkiye-İran İşbirliği" Toplantısı Gaziantep Ticaret Odasında Gerçekleştirildi - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /"TÜRKİYE-İRAN İŞBİRLİĞİ" TOPLANTISI GAZİANTEP TİCARET ODASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
"TÜRKİYE-İRAN İŞBİRLİĞİ" TOPLANTISI GAZİANTEP TİCARET ODASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
A+A-


Türkiye İran İşbirliği toplantısı bölge ihracatçıları ve İran güzergahına çalışan üye firmalarımız katılımı ile Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirildi. (GTO) UND Yönetim Kurulu Üyesi Memik Hilmi Taner'in katlım gösterdiği toplantıda  Transit taşımalarda yaşanan sorunların dile getirildiği bilgi notu Büyükelçi ve Ticaret müşavirine iletildi.
 
GTO Başkanı Eyüp Bartık "Türkiye-İran İşbirliği" toplantısında,  İran'ın en fazla ihracat yaptığı ikinci ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.  Bu ülkenin en fazla ithalat yaptığı beşinci ülkenin de Türkiye olduğunu ifade eden Bartık, şöyle devam etti: "Ticaret yolunu bulur. Biz ticaret adamı olarak polemiklerle ilgilenmemeliyiz. İki ülke arasında gelişen diyalog iş dünyasına olumlu yansıyacaktır. Aslında burada iş dünyasına da önemli görevler düşüyor. İş dünyasının ticareti artırması iki ülkenin daha da yakınlaşmasına neden olacaktır" dedi.

Bartık, hedef pazarının İran olduğunu vurgulayarak, kazan kazan politikasıyla pastadaki payı artırmak istediklerini aktardı. Bartık, İran pazarını daha iyi analiz etmek için en kısa zamanda bu ülkeye iş gezisi düzenleyeceklerini kaydetti.
 
İran Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli ise , ambargolar ve yabancı müdahalelerden dolayı 2013 ve 2014 arasında ticari rakamlarda azalma olduğunu ifade etti. Bu rakamların artışa geçtiğini anlatan Bikdeli, ilerleyen süreçte rakamların istenen seviyelere ulaşacağını dile getirdi.