Efesli filozof Heraklitos'un dediği gibi "Değişiklikten başka hiçbir şey devamlı değildir.” Değişimin etkisini yıllar önceden benimseyen gelişmiş ekonomiler, bugün inovasyonu öne çıkarıyor. Rekabetin giderek kızıştığı küreselleşme oyununda kazananı da inovasyon belirliyor. Bugünün rekabetçilik ortamında tutunmak için şirketlerin tüm katmanlarına inovasyonu yaymak büyük önem taşıyor.
Türkiye'nin inovasyon açığını ya da rakipleri ile arasındaki katma değer açığını, yüksek katma değerin 4 ana bileşeni olan Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya daha fazla önem vererek kapatacağından eminiz.
Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı "İnova-lig” projesini TİM hayata geçiriyor. Kısa zamanda Türkiye'de yaygınlaşmasının hedeflendiği "İnova-lig” projesi ile inovasyona değer veren şirketler hem yarışacaklar hem de bu şirketlerin inovasyon kültürü gelişecektir.
TİM, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında çok önemli bir rol oynayacak "İnova-lig” ile Avrupa'da 17 ülkede uygulanan ve A.T. Kearney'in koordinasyonunu sağladığı IMP
3rove programına paralel bir kurguyla, ülkemize ciddi bir "fikri sermaye”yi aktarmaya çalışmaktadır. A.T. Kearney işbirliğiyle oluşturulan "İnova-lig” projesi ile Türkiye'deki firmaların inovasyon karnelerini çıkararak her yılın İnovasyon Liderleri belirlenecek.
Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek? "İnova-lig”de yer almak isteyen firmalar, herhangi bir ücret ödemeden 31 Mayıs 2014 tarihine kadar
http://www.inovalig.com/ web sitesinden programa ön kayıt yaptıracak. Başvuru yapan firmalar kendilerine gönderilecek anketi doldurarak bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu süreçte, haftalık ve aylık bildirimler, eğitim materyalleri, konferanslar düzenlenerek, katılımcı firmaların inovasyon yetkinliklerini artırmaya yönelik adımlar atılacak. İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma için yaklaşık 100 sayfalık bir inovasyon raporu hazırlanacak.
Bu rapor, firmaların kendi yetkinliklerinin, yerel ve uluslararası pazarlardaki benzerleri ile karşılaştırıldığı bir "benchmarking” (karşılaştırma) raporu olacak. Firmalar, bu karşılaştırmalı rapor ile, A.T. Kearney'in inovasyon yönetimi metodolojisinde dikkate alacağı 5 kategori (İnovasyon stratejisi, organizasyon ve kültür, inovasyon yaşam döngüsü süreci, etkinleştirici faktörler, inovasyon sonuçları) çerçevesinde kendilerini değerlendirecek.
Bu aşama ve değerlendirmeler sonunda en iyi skora sahip 250 firma ilk tur etkinliğine davet edilecek. Firma raporlarının incelenmesi ile 5 farklı kategoride toplamda 50 firma, yarı finallere katılmaya hak kazanacak. Yarı finalistler, Eylül ayında düzenleyecek bir organizasyonda, 15'er dakikalık, inovasyon yönetimi yaklaşımlarını anlatan sunumlar yapacaklar.
Bu sunumlar sonucunda her kategoride seçilecek 5 firma, toplamda 25 firma finalde yarışmaya hak kazanacak. 25 finalist, 2014 Türkiye İnovasyon Haftası'nda büyük jüri önünde yarışacak ve 5 inovasyon kategorisindeki "Türkiye'nin İnovasyon Liderleri” belirlenecek. Ayrıca her kategoriden ilk 3 firma "İnovasyon Ligi Avrupa Şampiyonasında” Türkiye'yi temsil etme şansını elde edecek.
"İnova-lig”de yer alan firmalar hem Türkiye hem de Avrupa standartlarında inovasyon karnelerini elde etmiş olacaklar. Dolayısıyla bu proje ile şirketlerin organizasyonlarına ve günlük operasyonlarına inovasyon kültürünü yerleştirmeleri için oldukça önemli bir fırsat sunuluyor. Türkiye'nin yaratıcılık potansiyelini, doğru inovasyon yönetim yetkinlikleri ile katma-değere dönüştürmek hedefleniyor.
Türkiye'nin 2023 Stratejik hedeflerine büyük katkıda bulunacağına inandığımız projeye, tüm üyelerimizi katılmaya davet ediyoruz.
ÖN BAŞVURU İÇİN
;
www.inovalig.com