TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK ALANLARINDA "BİLİRKİŞİ" MÜRACAATI İÇİN ÜDY3 BELGESİ YETERLİ SAYILIYOR
24 Kasım 2016 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6754 Sayılı Bilirkişi Kanununun üçüncü bölümde yer alan aşağıdaki maddelere göre;
g) Meslek mensubu olarak görev yapabilmek için mevzuat tarafından aranan şartları haiz olmak ve mesleğini yapabilmek için gerekli olan uzmanlık alanını gösteren diploma, mesleki yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi veya benzeri belgeye sahip olmak.
ğ) Bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanlarına göre belirlenen yeterlilik koşullarını taşımak,
şartları aranmaktadır.
Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Bilirkişi Daire Başkanlığına TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK ALANLARINDA BİLİRKİŞİ olmak için müracaat eden adaylardan mutlaka “Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı Üst Düzey Mesleki Yeterlilik Belgesi “ÜDY3” belgesi istenmektedir. Bu şartı yerine getiren uzmanlara Taşımacılık ve Lojistik alanında bilirkişi yetkisi verilmektedir.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği nin Eğitim Merkezi olan UND Akademi olarak “ÜDY3 programlarımız” IRU Academy tarafından da akreditedir. Bu kapsamda programı tamamlayarak, sınavda başarılı olarak ÜDY3 belgesi alan adaylar Uluslararası geçerliliği olan IRU Academy diplomasına da sahip olmaktadırlar.
ÜDY3 Yeni Program 14 Ekim 2019 tarihinde başlayacak olup eğitime son kayıt tarihi 11 Ekim 2019 dir.
Programa yoğun ilgi olması sebebi ile 30 kişilik kontenjandan yararlanmak ve kayıt yaptırmak için Eğitim Merkezi ile irtibata geçiniz.
Ekim ayı programına kayıt olan adaylarımız ilk sınavda başarılı olmaları halinde Kasım ayı içerisinde sınavda başarılı olmaları halinde E-Devlet sistemlerine kayıtlı ÜDY3 belgelerine sahip olacaklardır.
Eğitime Katılım İçin
Telefon 212 2175741