13 Nisan 2016 tarihinde yayımlanan, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2 inci maddesi aşağıdaki şekilde düzenlenmiş olup, yürürlüğe girmiştir.
Madde 2: “Tescil plakasının, birinin veya her ikisinin çalınması veya kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunca veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunca araca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre yeni bir tescil plaka sıra numarası verilir” hükmündedir.
Aynı yönetmeliğin geçici maddesine göre
Geçici Madde 11: “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bir veya iki tescil plakası çalınmış ya da iki tescil plakası kayıp olarak bildirilmiş olan araçların plakaları, bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra araç sahibine yapılacak tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam grupları ile değiştirilir. Bu süre içerisinde tescil plakalarının bulunduğunun yazılı beyanı halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sistemden çalıntı/kayıp şehri kaldırılır” hükmü eklenmiştir.
Üyelerimizin bilgilerine önemle duyurulur.