ÖNEMLİ! GÜRCİSTAN’DA TÜRK ARAÇLARINA KESİLEN “TRAFİK CEZALARINA” İTİRAZ SÜRECİ!

Önemli! Gürcistan’da Türk Araçlarına Kesilen “Trafik Cezalarına” İtiraz Süreci!
Bilindiği üzere, Gürcistan yol kontrol birimleri tarafından, özellikle Batum ve çevre bölgesinde Türk araçlarına yazılan trafik cezalarına yönelik üyelerimizden gelen şikayetler doğrultusunda Batum Başkonsolosluğumuz ziyaret edilmiş idi.
Başkonsolosumuz Sayın Temizkan ile Derneğimiz heyeti arasında yapılan görüşmede, anılan trafik cezalarına ilişkin olarak ilgili Gürcü makamları ile görüşmeler yapıldığını ve cezaların yazıldığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde “Gürcistan İçişleri Bakanlığı Devriye Polis Dairesi Adjara Başşubesine” yapılacak yazılı itiraz neticesinde, cezaların haksız fiille yazıldığı hususunda haklı olunduğunun ispatı halinde cezaların iptal edilebileceği belirtilmiştir. Yapılacak itiraz başvurularının 1 ila 2 hafta arasında neticelendiği yine paylaşılan bilgiler arasındadır.
Batum Başkonsolosluğumuzdan temin edilen, itiraza ilişkin düzenlenecek dilekçe örnekleri ekli dosyalarda yer almaktadır.
İtiraz başvuruları, eksiksiz doldurularak imzalanmış dilekçe örneği, ceza makbuzu ve kimlik fotokopisi ekiyle birlikte, Gürcistan ilgili birimine şahsen yapılabileceği gibi, Batum Başkonsolosluğumuz üzerinden de gerçekleştirilebilecektir. Batum Başkonsolosluğumuz üzerinden yapılacak başvurular için ilgili irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır. Üyelerimizin söz konusu itiraz başvurusunu Derneğimiz üzerinden yapmak istemeleri halinde ise info@und.org.tr adresine evraklarını eksiksiz olarak göndermeleri gerekmektedir.
Yapılacak itiraz başvuruları için dilekçe örneklerine haberin eklerinden ulaşabilirsiniz.
T.C. Batum Başkonsolosluğu
Adres: Ninoshvili Kucka No:9 Batumi – Georgia
E-mail : consulate.batumi@mfa.gov.tr Faks : 0466 213 15 05 / 00995 422 255 810
Bilgi edinilmesini önemle rica ederiz.