Mersin Limanı Araç Rezervasyon Sistemi (VBS) Hakkında Bilgilendirme - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /MERSİN LİMANI ARAÇ REZERVASYON SİSTEMİ (VBS) HAKKINDA BİLGİLENDİRME
MERSİN LİMANI ARAÇ REZERVASYON SİSTEMİ (VBS) HAKKINDA BİLGİLENDİRME
A+A-
Mersin Limanı Araç Rezervasyon Sistemi (VBS) Hakkında Bilgilendirme

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından Derneğimize iletilen bilgilendirmeye istinaden:

1 Aralık 2023 tarihinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda “MIP Araç Randevu Sistemi” hakkında gerçekleştirilen toplantıda ilan edildiği üzere “MIP Araç Randevu Sistemi’ne (VBS)” 18.12.2023 Pazartesi günü itibarıyla başlanacaktır.

Uygulamaya, konteyner taşıyacak araçlarla başlanacak olup 18 Aralık 2023 Pazartesi günü liman kapı girişlerinde, dolu/boş konteyner getiren araçlar ile limandan dolu/boş konteyner çıkartacak araçlar için rezervasyon kontrolü yapılacak; VBS sistemi üzerinden süreçlerini tamamlamış olan araçların liman girişlerine müsaade edilecektir.

İlgili tarih öncesinde (4 Aralık-17 Aralık 2023 tarihleri arasında) “MIP Port Portal ve VBS sistemleri” geçici olarak aynı anda kullanıcılar için açık tutulacak olup 18 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Konteyner Kapı Çıkış (ARF04) için plaka atama işlemleri yalnızca MIP VBS Sistemi üzerinden yapılabilecektir. Canlı sisteme geçiş öncesi nakliyeci firmaların ilgili uygulamalarımıza giriş yaparak, kullanıcı kaydı oluşturması ve her iki sistemi aynı anda kullanmaya devam ederek; MIP Port Portal Sistemi içinde daha önce ARF04 plaka atama işlemlerinden kaynaklı plakalar varsa silmesini ve VBS üzerinden yeni randevu/pregate oluşturarak ilerlemesi ve MIP Araç Randevu Sistemi'ne (VBS) "vbs.mersinport.com.tr/Login" adresinden ulaşılarak, canlı sisteme geçiş öncesi gereksinimlerin şimdiden tamamlanması gerekmektedir.

18 Aralık 2023 tarihi itibariyle, MIP Port Portal Sistemi'nin sadece pregate plaka atama modülü pasif hale gelecek olup, diğer tüm işlemlerle ilgili Port Portal Sistemi kullanılmaya devam edilecektir. VBS sistemiyle ilgili kullanım detayları ve sorularınız için

vbs@mersinport.com.tr adresinden destek sağlanacaktır.

Üyelerimize önemle duyurulur.