Macaristan’ı transit geçmek üzere Kapıkule’den belgesiz çıkan ve plakasını yazdıran araçlara eski ve yeni Nadlac kapıda belge dağıtımı tamamlanmıştır.
Alınan belgeler sadece "Transit Geçerli" olduğu için Macaristan’a boşaltma yapacak araçlar tarafından kullanılamamıştır. Bu sebeple, Macaristan’a boşaltma yapacak araçların Nadlac Sınır Kapısında, Macaristan’a girmek için beklemeleri devam etmektedir.
Macaristan’a boşaltma yapabilmek amacıyla kullanılabilecek Macaristan ikili/transit geçiş belgelerinin alınması için Bakanlığımızın, Budapeşte Büyükelçiliğimizin ve Derneğimizin girişimleri devam etmektedir.
Macar sınırında bekleyen araçlar arasında frigo araçların da olması sebebiyle en kısa sürede ilave belge temin edilmesi amacıyla mücadelemiz sürmektedir.
Macaristan’ın bu tavrı, Gümrük Birliği hükümlerine ve DTÖ anlaşmalarına aykırıdır !
Macaristan Geçiş Belgesi temin edildiğinde ivedilikle duyurusu yapılacaktır !
Firmalarımızın bilgilerine önemle duyurulur.