Kapıkule'de Günlük 900 TIR Çıkışı Hedefleniyor - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /KAPIKULE'DE GÜNLÜK 900 TIR ÇIKIŞI HEDEFLENİYOR
KAPIKULE'DE GÜNLÜK 900 TIR ÇIKIŞI HEDEFLENİYOR
A+A-
Bilindiği üzere, son zamanlarda Bulgaristan’a açılan kara sınır kapılarımızda yaşanan yoğunluklar birçok taşımacımızın ve taşıdıkları ülkemiz ihracat yüklerinin günler ile ifade edilen sürelerde sınır kapılarında beklemelerine neden olmuş ve büyük mağduriyet yaşanmıştır.
 
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından Derneğimiz ile paylaşılan son bilgiye göre, Bölge Müdürlüğümüzün Bulgaristan Gümrük İdareleri yetkilileri ile gerçekleştirdikleri yoğun görüşmeler sonucunda Kapıkule’de 30 Eylül ila 2 Ekim 2016 tarihleri arasında oluşan 25 km’lik Tır kuyruğunun sonlandırıldığı aktarılmaktadır.
 
Yine Bölge Müdürlüğümüz tarafından aktarılan bir başka bilgide ise, ülkemizin artan dış ticaret hacmi ve ihracatçılarımızın yıl sonu taahhüt kapatma işlemleri ile doğru orantılı olarak, son 3 günde ortalama 900 TIR aracının çıkış işleminin yapıldığı, Ekim ayı başından itibaren günlük ortalama 700 TIR aracının iç gümrüklerden çıkış yapmak üzere Kapıkule’ye yöneldiğinin tespit edildiği ifade edilirken, gün bazında tır çıkış sayısının Bulgaristan Gümrük İdaresinin eş zamanlı karşılanması halinde taşımacılarımızın sorun yaşamadan çıkış yapmalarının mümkün olacağı ve eş zamanlı araç alımını mümkün kılacak şekilde günlük Tır çıkış sayısının 800-900 arasında gerçekleştirilebilmesi için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmaların titizlikle devam ettirildiği aktarılmaktadır.




Bölge Müdürlüğümüzün duyarlı yaklaşımları ve gayretleri sebebiyle teşekkürlerimizi sunarız.  

Sektörümüzün bilgilerine önemle duyurulur.