Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Yeniden Yapılandırılıyor - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /GÜMRÜK VE ANTREPO ÇALIŞMA GRUBU YENİDEN YAPILANDIRILIYOR
GÜMRÜK VE ANTREPO ÇALIŞMA GRUBU YENİDEN YAPILANDIRILIYOR
A+A-
Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Yeniden Yapılandırılıyor

Bilindiği üzere, Derneğimizin gümrüklerde yaşanan ortak sorunların tespiti ve çözümlenmesi amacıyla konu çalışma grupları oluşturulmuştur.

Derneğimizin, “Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubunun” yeniden yapılandırılması kararı doğrultusunda; anılan grupta yer almak isteyen firmaların, aşağıda yer alan katılım forumunu doldurması yeterli olacaktır.

Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubunun temel amacı; İç gümrükler ve sınır gümrüklerinde firmalarımızın karşılaştığı sorunların tespiti ve çözüm yollarının değerlendirilmesi, transit refakat belgesi ve TIR Karnesi sorunlarının ele alınması, Gümrük kanununa göre taşımacı firmalarımızın bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, Antrepolarda ve Serbest Bölgelerde taşımacılık yapan firmalarımızın karşılaştığı sorunların tespiti ve çözüm yollarının değerlendirilmesi, İç ve sınır gümrüklerinde yaşanan kaçak göçmen vakalarının önüne geçilmesi konusunda alınabilecek önlemler, olası durumlarda alınacak kararlar çerçevesinde sınır kapısı ve iç gümrük ziyaretlerinin yanı sıra ilgili ülkede bulunan ilgili kişi ve kurumlarla görüşme/ziyaretleri gibi sorunların aşılması amacıyla ortak çalışmalar yapılması ve lobi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve rekabet öncesi işbirliğinin sağlanmasıdır.

Sektörümüzden gelecek katılım talepleri doğrultusunda çalışma grubu yapısı ve işleyişi planlanacak olup Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubuna katılmak ve katkı sunmak isteyen Üyelerimizin aşağıdaki linkten kayıt olmalarını rica ederiz

Form için lütfen tıklayınız.