Fransa: Paris'te 2024 Olimpiyat Ve Paralimpik Oyunları - Güvenlik Çevrelerine İlişkin Ek Bilgiler - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /FRANSA: PARİS'TE 2024 OLİMPİYAT VE PARALİMPİK OYUNLARI - GÜVENLİK ÇEVRELERİNE İLİŞKİN EK BİLGİLER
FRANSA: PARİS'TE 2024 OLİMPİYAT VE PARALİMPİK OYUNLARI - GÜVENLİK ÇEVRELERİNE İLİŞKİN EK BİLGİLER
A+A-
Fransa: Paris'te 2024 Olimpiyat Ve Paralimpik Oyunları - Güvenlik Çevrelerine İlişkin Ek Bilgiler

Bir önceki duyurumuzda da belirtildiği üzere, güvenlik çemberleri hakkında daha fazla bilgi paylaşılmaktadır. Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni için Emniyet Müdürlüğü iki koruma perimetresi oluşturacaktır:

  1. Terörle mücadele koruma çemberi (SILT, gri renkte) etkinlikten 8 gün önce sürekli olarak etkinleştirilecektir. Nadir durumlar dışında ve önceden dijital geçiş kartı alınması şartıyla araçla giriş yasak olacaktır. Bu yasak, SILT çevresinin tüm aktivasyon süresi boyunca, yani törenden 8 gün öncesinden D gününe kadar devam edecektir. 26 Temmuz günü saat 13:00'ten itibaren, güvenlik ve kurtarma güçleri ile acil durumlar haricinde hiçbir araç trafiğine izin verilmeyecektir. Dijital geçiş kartı (QR kodu) edinme platformu 10 Mayıs 2024 tarihinden itibaren kullanıma açılacaktır.
  2. Seine Nehri kıyısı boyunca oluşturulan motorlu araç trafiğini yasaklayan çemberler (kırmızı) de D-8'den tören gününe kadar aktif hale getirilecektir. Nadir istisnalar dışında motorlu araç trafiği burada yasaklanmaktadır. Bu bölgeye araçla giriş için önceden dijital geçiş kartı alınması gerekmeyecektir, ancak güvenlik güçleri tarafından yönetilen kontrol noktalarında destekleyici belgelerin ibraz edilmesi şartı aranmaktadır. 26 Temmuz günü saat 13:00'ten itibaren, güvenlik ve kurtarma güçleri ile acil durumlar haricinde hiçbir araç trafiğine izin verilmeyecektir.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları sırasında karayolu taşımacılığı hareketlerinin planlanmasını kolaylaştırmak için JOPtimiz platformu 4 araç sunmaktadır:

  • Visualiz: Île-de-France'ın interaktif haritası, güvenlik çemberlerini etkinliklere ve törenlere bağlı olarak, ayrıca ayrılmış şeritleri ve teslimat için ayrılmış alanları da göstermektedir.
  • CirQliz: İsteğe bağlı QR kodu, mavi perimetrelere girişte kontrollerin kolaylaştırılmasını sağlamaktadır. QR kodu olmadan, mavi perimetrelere erişim destekleyici matbu belgelere dayanmaktadır. Kırmızı perimetrelere erişimi sağlayan platform farklıdır ve daha sonra açıklanacaktır.
  • Itinériz: JOP'ların trafik üzerindeki etkisini dikkate alan rota hesaplayıcıdır – Yakında gelecektir.
  • Numériz: teslimat alanları için dijital disktir. – Yakında gelecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.