Fransa’daki Akaryakıt Taşımalarındaki Kısıtlamalarda Geçici Düzenlemeler Yapılmıştır - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /FRANSA’DAKİ AKARYAKIT TAŞIMALARINDAKİ KISITLAMALARDA GEÇİCİ DÜZENLEMELER YAPILMIŞTIR
FRANSA’DAKİ AKARYAKIT TAŞIMALARINDAKİ KISITLAMALARDA GEÇİCİ DÜZENLEMELER YAPILMIŞTIR
A+A-
Fransa’daki Akaryakıt Taşımalarındaki Kısıtlamalarda Geçici Düzenlemeler Yapılmıştır

IRU’da yayımlanan duyuruya istinaden,

Fransa Ulaştırma Bakanı, 7 Ekim tarihinde iki kararname yayınlamıştır. Söz konusu kararnamede belirlenen sınırlandırmalar 12 Ekim tarihinde yayımlanan iki kararname ile uzatılmıştır.

Ağırlığı 7,5 tondan fazla ve hidrokarbon ürünlerin taşımacılığını yapan araçların belirli zamanlarda dolaşımına ilişkin kısıtlamalar 16 Nisan 2021 tarihinde belirlenmiş idi.

Buna istinaden, İlk kararname ile 14 Ekim Cuma, 15 Ekim Cumartesi, 16 Ekim Pazar ve 17 Ekim 2022 Pazartesi için kısıtlamalar kaldırılmıştır. Petrol depoları arasında ve aynı zamanda petrol depolarından tedarik noktalarına kadar ve nihai müşteriye yapılan taşımalara izin amacı ile bu kısıtlamalar söz konusu günlerde kaldırılmıştır. Bu araçların, ulusal topraklardaki boş dönüşleri belirtilen günlerde serbestleştirilmiş idi.

İkinci kararname ile 15 Ekim Cumartesi ile 21 Ekim Cuma günleri arasında karayolu üzerinde yapılan akaryakıt taşımacılığı operasyonları için sürüş ve dinlenme kurallarında geçici istisnalar bulunmaktadır:

- Günlük maksimum sürüş süresinin bir saat aşılması (bir saat sınırdır).

- Haftalık maksimum sürüş süresinin dört saat aşılması (dört saat sınırdır).

- Altı saatlik limiti aşmayacak şekilde birbirini takip eden iki hafta boyunca maksimum toplam sürüş süresinin aşılması.

Söz konusu istisnalar, Taşıma Kanunu gereğince sürücülere uygulanmakta olan çalışma ve dinlenme sürelerine ilişkin hükümlere uygun şekilde uygulanmaktadır.

Bölgelere göre, farklı tedbirler de uygulanabilecektir.

Ağ durumuna ilişkin bilgilendirmelere buradan ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize önemle duyurulur.