

IRU'da yayımlanan duyuruya istinaden,
NCTS6'nın 1 Haziran 2026'da yürürlüğe girmesinin ardından, üçüncü taraf yazılım kullanan bazı taşıyıcılar bildirim gönderme sorunları yaşamaktadır. Etkilenen durumlarda, bildirimler HTTP 500 hata yanıtı döndürmektedir.
Konu şu anda İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) tarafından acil olarak soruşturulmaktadır ve HMRC, etkilenen yazılım geliştiricileriyle doğrudan çalışmaktadır.
Önerilen eylemler :
Üçüncü taraf bir yazılım kullanıyorsanız ve beyanname gönderirken HTTP 500 hatası alıyorsanız, HMRC şunları yapmanızı önermektedir:
Bu aşamada, HMRC soruşturmasını desteklemek adına yeterli örnek topladığı için, taşıyıcılardan bu özel hataya ilişkin ek vakaları NCTS Yardım Masasına veya Denetleyici Ofislerine bildirmemeleri rica olunur.
Üyelerimize önemle duyurulur.