2015 Yılı UBAK Belge Sayısı Belirlemesi Anket Çalışması - Uluslararası Nakliyeciler Derneği
  • ANASAYFA
  • /ÖNEMLİ DUYURULAR
  • /2015 YILI UBAK BELGE SAYISI BELİRLEMESİ ANKET ÇALIŞMASI
2015 YILI UBAK BELGE SAYISI BELİRLEMESİ ANKET ÇALIŞMASI
A+A-
Sayın Üyemiz,
 
Bilindiği üzere, UBAK belgeleri, her yıl ülkemiz temel kotası çerçevesinde UBAK Sekretaryasından ülkelerin talep ettiği oranlara binaen temin edilmekte olup, 2015 yılı için ülkemiz temel kotası Rusya’nın rezervini koruyacak olmasından dolayı 593 olarak uygulanacaktır.
 
Bu kapsamda, 593 temel kota üzerinden yapılacak kota dağılım oranlarına ilişkin önerilerin aşağıda yer alan katsayı oranları dikkate alınarak Bakanlığımıza gönderilmesi Derneğimizden talep edilmektedir.
 
Diğer taraftan, Rusya, İtalya, Macaristan, Avusturya ülkelerinin UBAK baz kota sayılarını sınırlandırmış olması nedeni ile geçiş belgesi kotası sıkıntımız göz önünde bulundurularak, UBAK sayısının doğru oranda talep edilmesi, ülkemiz ihracatının bahse konu ülkelere ulaşması ve taşımalarımızın kesintisiz devamı için önem arz etmektedir.
 
Bu hassasiyet doğrultusunda, Bakanlığımıza gönderilecek görüşün hazırlanmasına yardımcı olmak üzere 593 temel kotanın araç katsayı oranları tablosu çerçevesinde aşağıda yer alan ülke bağlantıları üzerinden anketlerin 14.07.2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar doldurulması önemle rica olunur. (araç katsayısı oranları aynı zamanda anketlerin içersinde belirtilmiştir)