Bilindiği üzere Rail Cargo ve Adriakombi Ro-La şirketleri kötü hava şartlarından ötürü tren seferlerini geçici bir süre için iptal etmiştir.
Derneğimizin ve Viyana Büyükelçiliğimizin yoğun girişimleri sonucunda Avusturya Ulaştırma, İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığından aldığımız resmi bilgilendirmeye göre; hava muhalefeti nedeniyle tren terminalinde bekleyen ve rezervasyonu olan araçların sürücüleri, aşağıdaki belgeleri temin edip karadan Avusturya’ya geçiş yapabilirler:
1. Wels-Maribor yönünde rezervasyon yaptırmış olan araçların sürücüleri, Ro-La seferin iptal olduğuna dair bir yazı almaları ve sefer boyunca yanında bulundurmaları gerekmekteler.
(Bak. Dosyalar Bölümü)
2. Maribor terminaline giden araçların sürücüleri Adriakombi şirketi tarafından bir rezervasyon teyidi almaları ve sefer boyunca yanında bulundurmaları gerekmektedir.
(Bak. Fotoğraf)
Öte yandan yetkililer tarafından kötü hava şartlarının ve dolayısıyla sefer aksamalarının Cumartesi gününe kadar devam edeceği bildirilmiştir.
Bu uygulama 08.02.2014 tarihine kadar geçerli olacaktır.
Soru olması halinde aşağıdaki irtibat noktalarından bilgi alınabilir:
Ro-La Agentur Suben
(Spedition Sebert)
Turnusdienst
07711267223
ÖBB Terminal Wels
Ro-La Turnusdienst
07242930001360
Rail Cargo Austria
BU Operator Ro-La
Sabine Luisser
066460501353
Adriakombi Slovenya
Janez Merlak
0038612345284
Bununla birlikte, 04.02.2014 gecesi itibari ile bekleyen araçların karayolu üzerinden geçişlerine imkan sağlanmıştır. Ayrıca hali hazırda trene biniş yapmak üzere seyahat haline olan araçların da rezervasyon onaylarını iletmelerine müteakip karayolu üzerinden geçiş yapmalarına izin verilecektir. Temin edilmiş biletlerin ise başka bir seferde kullanılmasına imkan sağlanacaktır.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.